gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Remény...

használj szimbólumokat, asszociációkat, utalásokat

2018. április 14. - BartiMagdolna

 

Korábban már írtam róla néhány szót, hogy a termék NEM egyenlő kommunikációval, a vállalati kommunikációval. A termék, része a kommunikációnak.

Ugyanez igaz a vizuális, képi (megjelenés, ruházat, szín, forma, betűk stílusa, posztfotók, stb.) kommunikációra is. A vizuális kommunikáció nem merülhet ki a termékfotók használatában.

A vizuális megjelenés összhangban kell legyen az egész céges kommunikációval. Mondok egy példát: egy hagyományos, öltönyös ügyvédi iroda megítélésénél zavart okozhat, ha csillámpónis, tengerpartos bulizós képeket kever az öltönyös tárgyalós képek közé. Mert, hogyan illik össze a komoly, megbízható kép, a bulizós érzettel?

De kanyarodjunk vissza a fenti képre.

Szimbólumok. Mindenki által ismert, használt, közismert. Egy kultúrához tartozó emberek számára ugyanazzal a jelentéssel bíró színek, formák, fogalmak. Fontos az azonos kultúra. Miért? Egy nagyon egyszerű példával élve: nálunk a fekete a gyász színe, de van olyan ország, ahol a fehér vagy a kék vagy a sárga, és még sorolhatnám.

Miért érdemes mégis tudatosan használni ilyesmit? Mert erős tudatalatti jelentéssel bír. Érzelmek társulnak hozzá. Nagyobb nyomatékot adhatnak az üzenetnek, amit közvetíteni szeretnénk.

Szóval, a fenti kép.

Remény...

Szivárvány, fénycsíkok a kéményeken a viszonylag sötét, egynemű háttér előtt. Ez így egy szokványos kép. De mi itt a plusz megerősítő elem, és ami miatt nem borul fel a kép szerkezete? A jobb oldali kéményen egy galamb ül.

------------------------------

Gondolkodj képekben!

Kövess a Facebookon is: Látszol és az Instagramon is: Látszol

 

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr4013833574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása