gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Te és a multi

asszociáció, hasonlat, metafora

2018. április 24. - BartiMagdolna

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Te és a multi #marketing #oktatás #kommunikáció #vizuális #látszol #bartimagdolna #kép #grafika #termék #brand #kkv #vállalkozás #bloghu #asszociáció

Barti Magdolna (Látszol) (@barti_magdolna) által megosztott bejegyzés,

</>

 

Lehet, hogy nem csak a képekbe vagyok belebolondulva?

Imádom a képeket. Olyan mintha egy dolog, amit elképzelek, rögtön testet öltene. A szöveg nem ilyen. Ott, amit elképzel az ember, átformálja szavakká, mondatokká, és bizonyos szabályok szerint leírja. Amit az olvasó elolvas és lefordítja saját magának és aztán elképzeli.

De miért is lehet jó az asszociáció, a hasonlat, a metafora használta mindkét esetben? Mert a korábban már megértett, berögzült összefüggéseket más szempontból nézve, és újra használva világít rá dolgokra, a mi témánkkal kapcsolatban. Így, mondhatnánk azt is, hogy egyszerűbb a dolgunk, kevesebbet kell magyarázni. "Csak" jó példát kell választani! De ha sikerül, ez feldobja a kommunikációt. Izgalmat, életet visz bele.

Ezért hoztam ide ezt a fotót példának. Mert mit látunk rajta? Egy gyík és a fején áll egy bodobács. Alapjáratban a gyík megeszi a bodobácsot, de itt? Nos, mik azok az érzelmek és a gondolatok, amik a kép és a szöveg közötti összefüggésből felmerülnek benned? Vicces a kép? Ijesztő? Várakozást kelt? Figyelmet? Gondolati irányt mutat? Egyéb?

Tudod, sok függ a környezettől is!

------------------------------

Gondolkodj képekben!

Kövess a Facebookon is: Látszol és az Instagramon is: Látszol

 

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr3313858948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása