gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Csak mert jó...

2018. április 26. - BartiMagdolna

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Csak mert jó... #marketing #oktatás #kommunikáció #vizuális #látszol #bartimagdolna #kép #grafika #termék #brand #kkv #vállalkozás #bloghu

Barti Magdolna (Látszol) (@barti_magdolna) által megosztott bejegyzés,

"Mert mi látszik még a bokorból? Látszik egy..."

Na, nem. Azért ennyire nem akarok belemenni a részletekbe. De...

Én tudom, hogy látszólag messziről indulok. Viszont, ha megnézed a blog oldalának első szava az: Gondolkodj.

Nos, igen. Sok ember, vállalkozó azt mondja, nincs pénze "Kreatívra". Jó, ok. Tiszta sor. Sokan az indulásnál mindent maguk csinálnak. Ezért tartom fontosnak, hogy az ember gondolkodjon. Én itt a képeket emelem ki elsősorban, mert azt használnak a legtöbben. Ráadásul úgy, hogy mindenféle helyről letöltenek. (Ez utóbbit is lehet megfelelő módon csinálni. Erről legközelebb írok majd.)

Azt szeretném, hogy ha te készíted a fotót, legalább csináld jobban, mint a többség. Nem, ez nem a milliós gépen múlik. Komponálj! Nem akartam írni az aranymetszésről itt, mert annyian írtak már róla, és elméletben nem is annyira izgalmas szerintem. De simán rákereshetsz. Találsz millió leírást. A kompozícióhoz, a képszerkesztéshez tudatosan választom a példafotóimat. Gyakorlati példák ezek! Hogy hogyan irányítsd a néző tekintetét. Az eddig hozott fotók, viszonylag minimális színt, formaegységeket tartalmaznak. Fontos! Könnyen átláthatóak. A formák, színek határvonalai segítenek az arányok meghatározásában, irányokat adnak. Ezeket használod. Kell, hogy tudatosan használd! Ezekkel tudod, a néző figyelmét vezetni, irányítani az általad átadni kívánt üzenetre.

Fontosak a színek is! Figyelj!

Nézz rá egy pillanatra a fenti fotóra! Viszonylag semleges, egynemű zöld és sárgásbarnás. Ha kicsit hunyorítva nézed jobban látszanak az egységek rajta. És ott van rajta a DE! A két piros folt (ami két pipacs, de most ebbe nem menjünk bele). És mit csinál ez a két piros folt???? Ad a nyári tikkadáshoz egy érzelmet, egy pezsgést, egy töltetet, amire az ember felkapja a fejét... ÉS... irányít! Tereli a néző figyelmét. Hogy hová? Hát...

Nem, nem azt mondom, hogy most mindenhová tegyél piros pipacsot a fotódra, hanem azt, hogy:

Gondolkodj képekben!

Kövess a Facebookon is: Látszol és az Instagramon is: Látszol

 

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr8013872386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása