gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Ne váltogasd a képek stílusát se!

2018. május 06. - BartiMagdolna

31248063_1757292450975757_2589441769942810624_n.jpg_640x640

 

Egy galériás egyik rémálma biztosan az, hogy a hozzá tartozó művész egyfolytában változtatja a stílusát. Ugyanez egy cég esetében viszont, nem a vevő rémálmát okozhatja, hanem a cégét. Hogy miért?

Egyszerűen azért, mert nem jegyzik majd meg, eltűnik a sok között, az arctalan tömegben.

Lehet, hogy nagyon viccesnek gondolod a csillámlámát, vagy otthon még az ágyad feletti poszterről is DiCaprio koccint veled, és a mosolyával alszol el, de valljuk be, ezeknek így semmi köze a cégedhez (nagy valószínűséggel).

A képeidnek is legyen egy egységes megjelenítése. Legyen valami, amiről azonnal látni, hogy te vagy az. Ha egyszer angyalos képet posztolsz valami idézettel a közepén, aztán valami éttermi főfogást, majd Richard Gere sármos szemekkel és malával a kezén, végül egy rendezvényfotót, akkor vajon mit gondolnak rólad? Te vagy egy ezoterikus összejövetelen a szakács? Na jó, ez a hasonlat lehet, hogy kicsit sántít.

De!

Ha szabadon használható netes fotókat használsz, akkor se legyen ilyen-olyan. Tudod, Jamie Oliver is "csak" előveszi a kamrából, amit ott talál, és abból főz. Mégse önti a kaviárra a vaniliasodót bolognai spagettivel összekeverve.

Legyen egy stílusa a képeknek. Passzoljon a céged üzenetéhez, arculatához látványban. A felépítése, szerkezete is legyen felismerhető (logó, cégnév, valami).

Hogy felismerhető legyél. Azonnal beazonosítható. Megjegyezhető. Rögzüljön a képed.

Ha mindenféle képet, grafikát, rajzocskát, ábrát, mémet, stb.-t használsz, nincs üzeneted. Nem lehet veled azonosulni. Nincs egy tiszta irány, egy hihető gondolat, csak valami zavaros massza. 

Szóval, Gondolkodj képekben!

----------

Kövess a Facebookon: Látszol Ott mástól hozott példákkal is találkozhatsz, nem csak az én írásaimmal.

és az Instagramon is: Látszol A több kép miatt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr4213896030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása