gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

:)

2018. május 12. - BartiMagdolna

31738647_2085965708354995_905107372005916672_n.jpg_640x640

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Már nyár van? #marketing #oktatás #kommunikáció #vizuális #látszol #bartimagdolna #kép #grafika #termék #brand #kkv #vállalkozás #bloghu

Barti Magdolna (Látszol) (@barti_magdolna) által megosztott bejegyzés,

Csak, hogy az időjárásra reflektáljak. :)

Görgesd végig a korábbi bejegyzéseket!

No, nem azért..., mert biztos vagyok benne, hogy mindegyiket olvastad már. :) Most csak az instagramról áthozott fotókat és a hozzá tartozó, címszövegeket nézd meg! Tudod, a kis profilképes, nagybetűkkel írt, szöveges, többnyire tájkép fotók.

Milyen eszközöket használok, mitől élnek a fotók, és mitől van összhang az általam írt szöveg és  a képek között?

Ezeket az eszközöket ugyanígy használhatod te is! Ilyen dolgoktól fog az átlagos masszából kiemelkedni a te fotód. Ettől is lesz a kommunikációd látványosabb.

 1. Fontos a kompozíció

A formák arányai, a fő alakzatok irányai, a színek párbeszéde, fény-árnyék. Ezek adják a képek erejét! Egyszerűen hihetetlen dolgok ezek. Imádom! Ha ráérsz egy kicsit, próbáld ki te is. Játssz vele! Nem kell sok hozzá. Egy üres fehér papír. Egy piros, egy kék, egy fekete golyóstoll, esetleg egy grafit. Oszd szét a lapot 6-8 egyenlő részre. Rajzolj pirospontot, fekete vonalakat, kék négyzetet, a grafittal háromszöget. A formák méretét és egymáshoz való elhelyezkedését változtasd. Vagy csak az elhelyezkedést. Végtelen variáció, és más-más hatás. (Megcsinálom én is hamarosan, és elhozom ide.)

Az irányokkal kapcsolatban már írtam itt is: Irányított figyelem

2. A színek

A színek érzelmi, pszichológiai és értelmi hatásai is nagyon fontosak. Előfordulhat, hogy jó a koncepció, de a használt szín teljesen más jelentést ad végül a látványnak.

Kiemelném most itt a piros színt. Sokféle jelentéssel bír: élet, erotika, erő, erőszak, szeretet, düh, stb. Ebből a pár példából is látszik, hogy nem is olyan egyszerű ez a dolog. Volt egy ismerősöm, aki saját elmondása szerint, azért öltözött mindig teljesen pirosba, ha ügyfélhez ment, mert ezzel energiát, erőt közvetített felé, és pozitívan segítette a megbeszélést. (Az másik kérdés, hogy kinek áll jól, ha tetőtől talpig pirosban van.) De gondolj bele! Neked milyen üzenetet hordozz egy nagy piros felület? ... Nekem a negatív jelentés jön át így elsőre. Inkább a veszély, az erőszak, az erős érzelmek. Nem véletlenül piros a stoptábla alapszíne, a tűzoltóautó, a metrón a vésznyitó gomb.

Szóval, csak okosan. A kívánt hatás, itt is sokszor az arányokon múlik.

A piros színnel kapcsolatban itt is tettem megjegyzést: Csak mert jó...

3. Szimbólumok, asszociációk, utalások

Miért érdemes tudatosan használni ilyesmit? Mert erős tudatalatti jelentéssel bír. Érzelmek társulnak hozzá. Nagyobb nyomatékot adhatnak az üzenetednek, amit közvetíteni szeretnél.

Erről itt is olvashatsz: Remény...

4. Formák

Fontos, hogy tudatában legyél a formák által közvetített üzenetnek is.

Mondok egy példát. Egy cég kiadványának a címlapoldalán - mondván, nyár van - egy csomó vitorláshajó vitorlájának a háromszöge látszott. Csak a vitorlák. A csapatszellemet, az összetartozást kívánták szimbolizálni, de pont az ellenkezőjét érték el vele. Szabályosan szétszabdalták vele a felületet. A harcot, a küzdelmet, az agresszív előretörést üzenték így tudat alatt.

5. A humor

Ez egy nehéz műfaj. Sűrítve, röviden, izgalmasan és egyszerűen. Pont ott, pont azt a gombot eltalálni. Na, ehhez profizmus kell és gyakorlat. Csodálom, aki erre képes. Nem is való mindenkinek. Mert, ha nem megy természetesen, csak erőltetett és izzadtságszagú lesz az egész. De plusz színt vihet a kommunikációba.

6. Sorozatok

 Az emberek szeretik, és egy idő után már várják, követik a sorozatokat. Érdemes lehet átgondolni ezt a lehetőséget is. Van-e olyan része a kommunikációdnak, amit így tudsz rögzíteni az emberekben.

------------------

Most ennyi.

Szóval...

Gondolkodj képekben!

és kövess a Facebookon: Látszol Ott mástól hozott példákkal is találkozhatsz, nem csak az én írásaimmal.

és az Instagramon is: Látszol A több kép miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr3813909302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása