Tavaszi „dobd össze” kínai, japán beütéssel.
Tudod, amit otthon a spájzban találsz, Jamie Oliver után szabadon. Amit meg nem, azért leugrasz a helyi közeli piacra, vagy maradjunk csak a helyi közelinél. Szóval, az elkészítése lehet, hogy először egy kicsit bonyolultnak tűnik, de röviden megfogalmazva annyi lenne: beteszem, kiveszem, beteszem, kiveszem és a végén beteszem. Na! Mégiscsak főzésről van szó. Nem egyszerre készítünk mindent, mert valaminek kevesebb, valaminek több időre van szüksége, hogy jó legyen. Hozzávalók egy ebédhez 3-4 ember részére
- 750 g csirkemell filé
- 500 g csiprkegomba (lehet laska is vagy más)
- 3-4 db nagyobb sárgarépa
- egy szál póréhagyma
- 1 gyömbér (mi egy gumónál kevesebbet tettünk bele)
- néhány kanálnyi mogyoróolaj
- 2-3 dcl szójaszósz
- köretnek rizs
Elkészítése Először mindent megtisztítunk és egyenlő darabokra vágunk. A húst felkockázzuk, a gyömbért vékony szeletek- re vágjuk, a hagymát egyenlő karikákra, stb. A wokban felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk, sütjük a répát 1-2 kanál szójaszósszal. Ha kész, lecsöpögtetve ki- tesszük egy tálba. Utána sütjük a hagymát, plusz szója- szósszal. Kivesszük (répás tálba mindent). Jöhet a gomba szósszal. Legvégén a hús. Mikor a hús nagyjából kész, ráborítjuk a már kész zöldségeket, bőven öntünk rá szójaszószt (1 dcl legalább) és rádobjuk a gyömbért. Átforrósodik, rottyan egyet és kész vagyunk.
Ha kíváncsi vagy a korábbi receptekre, itt találod őket: Csak sali, Egy sütirecept NEM csak húsvétra
----------
és tudod:
Gondolkodj képekben!
Gyere és kövesd az Instagram oldalamat is: Barti Magdolna (Látszol) Instagram és nézd meg az IGTv-n a rövid videóimat. Még van mit rajtuk fejleszteni, de így is találhattok benne hasznos dolgokat.