gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Tavaszi „dobd össze” kínai, japán beütéssel

2019. június 06. - BartiMagdolna

wok.jpg

Tavaszi „dobd össze” kínai, japán beütéssel.

Tudod, amit otthon a spájzban találsz, Jamie Oliver után szabadon. Amit meg nem, azért leugrasz a helyi közeli piacra, vagy maradjunk csak a helyi közelinél. Szóval, az elkészítése lehet, hogy először egy kicsit bonyolultnak tűnik, de röviden megfogalmazva annyi lenne: beteszem, kiveszem, beteszem, kiveszem és a végén beteszem. Na! Mégiscsak főzésről van szó. Nem egyszerre készítünk mindent, mert valaminek kevesebb, valaminek több időre van szüksége, hogy jó legyen. Hozzávalók egy ebédhez 3-4 ember részére

- 750 g csirkemell filé

- 500 g csiprkegomba (lehet laska is vagy más)

- 3-4 db nagyobb sárgarépa

- egy szál póréhagyma

- 1 gyömbér (mi egy gumónál kevesebbet tettünk bele)

- néhány kanálnyi mogyoróolaj

- 2-3 dcl szójaszósz

- köretnek rizs

Elkészítése Először mindent megtisztítunk és egyenlő darabokra vágunk. A húst felkockázzuk, a gyömbért vékony szeletek- re vágjuk, a hagymát egyenlő karikákra, stb. A wokban felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk, sütjük a répát 1-2 kanál szójaszósszal. Ha kész, lecsöpögtetve ki- tesszük egy tálba. Utána sütjük a hagymát, plusz szója- szósszal. Kivesszük (répás tálba mindent). Jöhet a gomba szósszal. Legvégén a hús. Mikor a hús nagyjából kész, ráborítjuk a már kész zöldségeket, bőven öntünk rá szójaszószt (1 dcl legalább) és rádobjuk a gyömbért. Átforrósodik, rottyan egyet és kész vagyunk.

Ha kíváncsi vagy a korábbi receptekre, itt találod őket: Csak sali, Egy sütirecept NEM csak húsvétra

----------

és tudod:

Gondolkodj képekben!

Gyere és kövesd az Instagram oldalamat is: Barti Magdolna (Látszol) Instagram és nézd meg az IGTv-n a rövid videóimat. Még van mit rajtuk fejleszteni, de így is találhattok benne hasznos dolgokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr8714788810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frh 2019.06.07. 14:35:17

Répát, hagymát, gombát nem lehetne együtt sütni, időtakarékosság végett? Különböző sütési időkkel, azaz egymás után tenni a wokba?

BartiMagdolna 2019.06.07. 14:43:22

@Frh: Kedves Frh! Én nem vagyok szakács, így laikusként tapasztaltam, gondolom azt, hogy a fent említett összetevők főzési ideje, puhulása nem egyforma. Ha külön készítem, mindegyiknek egyedi ropogása (anyagminősége) és íze is lesz. (Bocsánat, de nem tudom, mi a szakkifejezés erre.) De ettől függetlenül, természetesen lehet egyszerre készíteni őket. Akkor sokkal egyneműbb jelleget kap.
süti beállítások módosítása