gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Őrtorony kilátó, Tihany

2019. október 07. - BartiMagdolna

Még augusztusban jártunk Tihanyban, ahol felsétáltunk az Őrtorony kilátóba is. Most erről hoztam néhány képet. Talán még lesz néhány szép kirándulásra alkalmas nap most ősszel, amit érdemes lehet ott eltölteni.

Az autót, lent hagytuk, rögtön a Tihany felé vezető bejáró melletti parkolóban. Onnan indultunk el, először párhuzamosan az autóúttal Keszthely felé. Majd az ösvény felkanyarodik balra és egy XIII. századbeli ma is működő apró templom mellett haladtunk el. (Amikor ott jártunk zárva volt.) Innen már szinte egyenesen felfelé vezet az út, eltéveszteni se lehet. És a kilátás mindkét oldalra nézve egyre szebb.

Fentről látszik az Apátság is, a Külső-tó, a Balaton, mandulafa ligetek. A látvány miatt érdemes megtenni az utat. Ami érdekes volt számomra, hogy a lenti út zaja, egész sokáig felhallatszik.

A kilátó alatt van egy elágazás, egy másik ösvény vezet végig a sziklákon közvetlenül a szélen,  partra nézve. Mi ide már csak egy rövid beugró kitérőt tettünk, nem mentünk rajta végig. D a jövő évi úti célok egyike ez az út lett többek között.

És most jöjjenek a képek:

 Indulás és a kis templom

Útközben és a kilátóból:

A kilátó után, a "körútról":

 

-------

És...

Gondolkodj képekben!

Gyere és kövesd az Instagram oldalamat is: Barti Magdolna (Látszol) Instagram

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr5215201148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása