gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

KOH-I-NOOR 1965-ből

2018. november 26. - BartiMagdolna

Újra turbó fokozat. Időnként kell egy kis lélegzetvétel, egy kis lassítás, elmélyülés, hogy újult erővel menjen tovább, aminek mennie kell.

Ezt a posztot is, már régóta készülök megírni, de...

De... Ebből biztosan sok van mindenkinek a polcon, az asztalon, egyéb helyeken. Nekem is, de :) igyekszem egyre kevesebbet használni. Tulajdonképpen egyfolytában csinálok valamit. Cikket, bejegyzéseket írok. Egy logón gondolkodom (nem sajáton, mert az már nagyjából kész, de még nincs beizzítva). Mesét találok ki és veszek fel hanganyagként kutyasétáltatás közben. (Mindig furán néztem az olyanokra, akik látszólag magukban beszélnek az utcán... :) ). Tervezek. Már egy januári interjúkérdései is készülőben, a decemberire a válaszokat várom. A héten pedig egy céghez ugrok be segíteni néhányszor.

 De térjünk vissza a KOH-I-NOOR-hoz. Egy pakolásnál került elő ez a doboz és benne a még akkori ceruzák, alig használt állapotban. A dátum szerint, ami a doboz alján van, és ami sejtésem szerint a gyártási évet jelöli: 1965. 

 datum.jpg

Ezen a dobozon 1965-öt írtak, de a cég tulajdonképpen már 1790 óta létezik. Az már azért jelent valamit. Alakulásának történetéről röviden a honlapjukon is lehet olvasni (angolul): KOH-I-NOR története.

Ugyanezen az oldalon néhány érdekesség is olvasható: KOH-I-NOR érdekességek.

A dobozomnál maradva, nagyon érdekes az oldala is:

A mostani cégnév már csak HARDTMUTH, míg ezen L. & C. is szerepel még:

old2.jpg

És persze a készítés helye: Csehszlovákia

old1.jpg

A ceruzák alakja is változott az évek alatt. A fenti volt a dobozban, a "bold" változat a mostani.

ceruzak.jpg

Ugyanúgy, ahogy a logó is:

Az 1965-ös dobozon:

eleje.jpg

 Ma:

untitled_1.jpg

(A kép forrása: a cég oldala.)

Hogy kinek melyik tetszik jobban? Vajon szebb az egyik, mint a másik, vagy csak egyszerűen más és a korral változó? Döntse el mindenki maga!

vege.jpg

 

Korábban is írtam hasonló jellegű bejegyzéseket itt a blogon. Olvastad már őket? Az egyike a húsvéti POM-BÄR csomagolásáról szól. A másik pedig egy 1969-es lejáratú LAMOUR desszerttel kapcsolatban íródott.

És tudod:

Gondolkodj képekben!

LIKE-old LÁTSZOL Facebook oldalát:  Látszol Facebook (Kattints)

És az Instagramon is követhetsz: Látszol (Kattints) Csak a több kép miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr6314392744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása