gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Megnéztük a Jetikölyök című animációt

2019. október 24. - BartiMagdolna

Már tavasz óta vártam ezt az animációt. Ennek az egyik oka, hogy az Így neveld a sárkányodat készítőitől érkezett. A másik, hogy nagyon kíváncsi voltam az érzelmi világára, hangulatára. Tegnap megnéztük.

20191023_123638.jpg

A történet Sanghajból indul és ahogy a trailer alapján számítani is lehet rá érzelmes, kicsit szormorkás alaptörténetre készülhetünk, mivel a fő motivációt Yi apukájának a halála adja. Ez mozgatja a főszereplő tetteit, ez vezeti végig a többi főszereplővel egészen a Himalája csúcsáig.

Aki, kicsit érzelmes és érzékeny típus, azt biztos megérinti majd a film alaphangulata. Amiből sokszor felráz és kiugraszt a humor. A történeten nem kell sokat gondolkodni. Már előre tudható, hogy mi lesz a vége az egésznek. Ami számomra nagyon érdekes, az a karakterek viselkedése, hogy hogyan változik a megjelenésük, a viselkedésük a belső változásuk hatására. Hogy a különböző hangulatokat, egyéni jellegeket, hogyan jelenítik meg képekben.

Még mindig lenyűgöz újra és újra, az a természet megrajzolása, hogy sok helyen már szinte azt gondolom, ez így valóban létezik. Ami még engem szórakoztat filmnézés közben, hogy hogyan kerülnek elő más, korábbi filmek karakterei, azok mozgása, viselkedése, tulajdonságai. Ilyen szempontból érdemes megfigyelni például a kis Jetit, de a doktornőt is (ha valaki nagy animáció fogyasztó).

De lehet csak egyszerűen kikapcsolni és élvezni a filmet.

Ha pedig valaki konkrét nevekre kiváncsi, a film rendezője Jill Culton (Nagyon vadon) a társrendezője Todd Wilderman (Trollok, Croodék), a producer Suzanne Buirgy (Kung Fu Panda 2, Végre otthon!) az executive producer pedig Tim Johnson (Túl a sövényen, Végre otthon!, Z, a hangya).

És végül a trailer:

-------

Még egy ÚJ VÁLTOZÁST meg kell osztanom. Elindult az új honlapom itt: Barti Magdolna, ami annyiban érinti az itteni blogot, hogy a szakmaibb jellegű bejegyzéseket ezentúl ott fogom írni, míg ezen az oldalon maradnak az érdekességek és az élmények.

-------

És...

Gondolkodj képekben!

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr3515255712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása