gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Majdnem hamburger otthon

2020. május 07. - BartiMagdolna

Be kell vallanom mára már roppantul meguntuk a "karanténkosztot". Na jó, inkább az egyébként szokásos, bab, borsó, lencsefőzelék, sültkrumpli és krumplipüré köröket. Így "Legkisebb" kezdeményezésére, meg némi youtubeos sütögetős videó hatására, gondoltuk, hogy most aztán jól belecsapunk a lecsóba és "hazai" hamburgert eszünk ebédre.

A recept roppant egyszerű és az elkészítése is gyors, bár Gordon Ramsay biztos kitérne a hitéből, hogy több mint tíz perc alatt készítettük el. Ráadásul úgy, hogy ketten csináltuk, mert beszélgettünk közben. De még így is elég volt hozzá 20 perc, hogy hármunknak elkészüljön az ebéd.

20200501_181043.jpg

Hozzávalók:

  • fél kiló darált marhahús (a zsírosabb fajta)
  • (ha a hús száraz egy kis tejszín)
  • vaj
  • paradicsom
  • saláta
  • ketchup, mustár, majonéz
  • lilahagyma / vöröshagyma
  • sajt
  • só, bors
  • buci, kenyér

Elkészítése:

Akkor kezdjük az elején. A marhahúst összekevertük sóval és borssal (ízlés szerinti mennyiség). Mi most nem tettünk hozzá tejszínt, de ha száraz a hús, egy kicsit lehet hozzá keverni. Egyébként a húst hagytuk egy kicsit melegedni, hogy nagyjából konyha hőmérsékletű legyen. Nem azonnal a hűtőből került a serpenyőbe.

Megpucoltuk és karikákra vágtuk a hagymát. Nekünk két nagyobb fej elég volt három személyre. A karikára vágott hagymákat serpenyőben egy kis adag vajon sütöttük. Mikor elkészült, kivettük egy tálkába. Ezután, a húst egyenlő adagokra osztottuk és pogácsákat formáltunk belőle. A fél kiló húsból 6 db kb. 7 cm átmérőjű és 1,5 cm magas húspogácsák lettek. Ezeket a forró, vajas serpenyőbe sütöttük meg úgy, hogy az egyik oldalát is 2 percig, majd a másikat is 2 percig. a második forduló felénél rátettük a sajtszeleteket,ami a mi esetünkben most "Trappista", (NEM, NEM, csak Cheddar lehetett) sajt volt. Így, az egy kicsit ráolvadt a húspogácsára.

Miután késznek ítéltük, ezeket is kivettük egy tálra. Ezután következik az, hogy a bucikat félbevágva, a vágott felével lefelé a vajas serpenyőbe kicsit megsütjük, egy pöccetnyit megpirítjuk. Nos, nem kaptam bucit és szánom bánom bűnömet, de csak szeletelt toast kenyér volt itthon. Pedig én mindent megpróbáltam, tényleg! De lemaradtam az élesztőbeszerzésről és már több mint egy hónapja nem kapok sehol. Ezért is van, hogy ha elfogy a kenyér indiai Purit készítünk miközben a vega korszakomon nosztalgiázom. (A pár zacskó szárítottat pedig kakaós csigára tartalékolom.)

Szóval, miután megpirítottam a szeletelt kenyér mindkét oldalát, már csak az építkezés volt hátra:

  • kenyér
  • saláta
  • húspogácsa sajttal
  • hagyma
  • paradicsom
  • ketchup, majonéz, mustár, egyéb szószok
  • kenyér

20200501_174932.jpg

Jó étvágyat kívánok!

---------

Ha kíváncsi vagy további receptekre a Látszol blogon ide kattintva találsz még párat.

----------

És Gondolkodj képekben!

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr8115664272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása