gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Mit találsz Itt?

2018. március 12. - BartiMagdolna

Ha akarod, ha nem, teljesen mindegy, látszol. Vizuális művészként sok kiállításon megfordulok. Van, hogy rendezőként vagy kiállítóként, de olyan is van, hogy csak nézőként. Fotózom és fotóznak. Láttatok és látszom. Láttatni sokkal könnyebb. De LÁTSZANI, na az a valami!

Gondolj bele, akkor is látszol, ha rózsamintás paplanhuzatot húzol magadra, és két vágott lyukon nézel kifelé. Ettől még nem lettél láthatatlan. Csak kicsit furán nézel ki. A környezeted azonban, ehhez a kinézethez viszonyul majd első pillanatban. Ami lehet, hogy az utolsót is jelenti sok találkozás esetében.

Szóval, hogy mit találsz itt ha erre jársz. Némi segítséget, gondolkodást, alapokat a látvány, a képek, a megjelenés kialakításához. Ehhez némi elmélet, és sok gyakorlati példa lesz, nem csak az én tollamból.

Hogy az első pillanatot továbbiak is kövessék.

Egy kicsit komolyabbra fordítva a szót.

Itt egyfajta gondolkodást ismerhetsz meg. Vizuális gondolkodást. Amiből kiemeltem a képeket - ezért is van, hogy a legtöbb példa magyarázásához a fotóimat használom (nem a képzőművészeti munkáimat) -, mert nagyon sok vállalkozás a fotókra teszi a hangsúlyt. netről vesz, tölt le szinte válogatás nélkül, gondolom személyes ízlés alapján. Miért? Azt gondolom, hogy nem értik, mennyire befolyásolja ez is  kommunikációjukról kialakuló képet a potenciális vásárlókban. 

Erre szeretnék rávilágítani, és segíteni a vizuális megjelenés tudatos használatában.

--------------------------------------------------------------------------

Az Instagramon is: Látszol

És a Facebookon is: Látszol

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr6913733368
süti beállítások módosítása