gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Heavy túra (filmajánló)

2019. február 25. - BartiMagdolna

heavy_tura_b1_poszter_ok_small.jpg

 

HungariCom jóvoltából jutottam el a Heavy túra vetítésére, ami a Nyolcadik Finn Filmnapok nyitófilmjeként mutattak be és a nagyközönség elé most február 28-ától kerül. A vetítésen ott volt a film két rendezője is.

ht.jpg

Juuso Laatio és Jukka Vidgren

És nézzük a filmet!

"Jobb néha befosni, mint székrekedéssel küzdeni." Ez a mondat volt az, ami feloldotta közönséget a tizedik perc környékén. Innentől kezdve, már laza szórakozás és nevetés volt szinte végig. Persze, azért kellett a drámai szál is, de olyan könnyen haladt tovább a film és nem hagyta a nézőt elsüllyedni, és tovább dagonyázni benne, hogy szinte alig vettem észre a súlyát. Ráadásul továbbvitte a szálat, szinte már groteszk humorral, ami a metál világához teljesen jól kapcsolható volt. Egyébként ez a szemléletmód, a "tipikus" szereplők "tipikus" helyzetben történő kifigurázása végigkíséri az egész filmet. Akár vehetnénk társadalomkritikának is, ha nem szórakozni ültünk volna be a nézőtérre.

Mivel egy metál zenekarról szól a film, kellett bele zene is, ami nagyon jó lett, és az elejétől fogva vitt végig a filmen. Ez tulajdonképpen nem meglepő, mert a film zenéje Lauri Porra nevéhez kötődik, aki jelenleg is a Stratovarius nevű finn zenekar basszusgitárosa, és több másik film zenéjéhez volt már köze szerzőként.

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom az egészet, az valahogy így szólna:

Hétköznapi történet, kaland, dráma, szerelem és nevetés minden mennyiségben... ja, és amíg ki nem felejtem:  metááááááhhhgrrrhhhl.

És akinek ez még mindig kevés lenne, itt az előzetes és film hivatalos összefoglalója:

KÖZÖNSÉGDÍJ - Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál 2018.

"A falu lúzere, Turo (25) életének egyetlen öröme az általa vezetett helyi metal zenekar, az Impaled Rektum (Felnyársalt Segg). 12 éve játszanak együtt haverjaival anélkül, hogy egyetlen fellépésük is lett volna. Egy nap, legnagyobb meglepetésükre, a híres norvég metál fesztivál főnöke áll a falusi próbatermükként szolgáló rénszarvas feldolgozó üzem bejáratánál. Itt az alkalom, most vagy soha! Odaadják neki demo kazettájukat és már terjed is a faluban a hatalmas sikerű fesztivál fellépés híre. Népszerűségük hirtelen az egekbe ugrik, míg a cél egyre távolodik a lehetetlennek tűnő küldetés során. A rettenetesen félresikerült próbafellépés után az Impaled Rektum feloszlik, de csak azért, hogy újra összeállhassanak, és meg se álljanak a végső cél eléréséig."

HEAVY TÚRA Eredeti cím: HEVI REISSU Angol cím: Heavy Trip Finn, feliratos, vígjáték, 90 perc

Rendező: Jukka Vidgren & Juuso Laatio Főszereplők: Johannes Holopainen, Minka Kuustonen & Ville Tiihonen Író: Juuso Laatio, Aleksi Puranen, Jari Rantala, Jukka Vidgren Producer: Kaarle Aho, Pilvi Kuusrainen, Kai Nordberg Eecutive Producer: Nadia Khamlichi, Adrian Politowski, Bastien Sirodot Zene: Lauri Porra Operatőr: Harri Räty Vágó: Kimmo Taavila

A film 2019. február 28-tól látható a mozikban.

(szponzorált tartalom)

----------

Gondolkodj képekben!

Gyere és kövesd az Instagram oldalamat is: Barti Magdolna (Látszol) Instagram

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr3814614580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása