gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Kikapcs

2019. július 25. - BartiMagdolna

Az olvasás és a kirándulás mellett kikapcsolódásképp képeket készítek. Ez ugyanolyan tünetekkel jár, mint a munka, csak ez egy másmilyen állapot.

Itt nincs különösebb cél, inkább élvezet, lazulás, közben pedig tanulás. Az évek során már nem is tudom, hány sorozatot készítettem. De ez nem azért van mert, így szokás, vagy éppen divat. Jellemzően folyamatban gondolkodom és ami a sorozatokból még pluszban kihozható, az annak a megfigyelése, hogy egy téma, hogyan hat többféleképpen. Amolyan kísérletezés, amit megjegyzek, elteszek valahol az agyam egyik polcára és mikor szükséges előveszem és használom.

Ugyanilyen kikapcsolódás az itt lent látható sorozatom néhány darabja is. A kompozíció, a színek, a formák (a betű is egy forma) párbeszéde, egymásra és együtt hatása. És mindegyikhez tartozik egy-egy szó, aminek a képen látható betű és ami a kép együtt adja a hozzá tartozó hatást és a jelentést. Kis személyes sztorik ezek. Ugyan lehetne őket hosszan ecsetelni, de felesleges. Ami érdekesebb inkább, hogy a külső szemlélő, ha nyitott egy kis játékra, mit lát bennük? És ez már az ő saját történetét tükrözi.

 Az itt szereplő utolsó képről azért mégiscsak írok pár mondatot. Az ehhez tartozó szó a KIKAPCS. Az alapnak használt képet egy családi nyaralás alkalmával készítettem, talán két éve, de az is lehet, hogy három. Mindegy. Na, szóval! A rajta lévő állat nagyon mókás volt ott a réten, ahogy minket nézett. Közel s távol nem volt senki más. Tehát lefotóztam ezt az állatot, amit én kecskének hívok, de simán lehet, hogy inkább valamilyen juhféle. (A vizuális kommunikációhoz kapcsolódóan, itt megjegyezném, hogy a célközönség kulturális ismerete, tudása vagy jelen esetben nem tudása, az én nem tudásom, nagy mértékben befolyásolhatja az értelmezést.) Én most úgy döntöttem, hogy nekem ez kecske. Ezért passzol hozzá a K betű. Kikapcs úgy lett belőle, hogy van ez a furcsa, zizegős, erős hatású online világ, amiben rengeteg időt töltök és amiből tudom, sokszor tudatosan kell kikapcsolódnom. Ezt a kikapcsolódást pedig számomra a természet, a friss levegő, a kirándulások adják meg.

Játék ez. Különösebb mondandó nélkül.

bartimagdolna_com_abc_sorozat_k.jpg

Szóval, akkor most KIKAPCS!

----------

És tudod...

Gondolkodj képekben!

Gyere és kövesd az Instagram oldalamat is: Barti Magdolna (Látszol) Instagram

Azt csak halkan súgom itt titokban, hogy az IGTv-n (terveim szerint) heti 3-szor jelentkezem, egy-egy kb. másfél perc erejéig tartó képekkel kapcsolatos észrevétellel, gyakorlati tippel.

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr2214962738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása