gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Te is ott voltál a PeCsában 20 évvel ezelőtt?

2020. február 10. - BartiMagdolna

És szombaton a Papp László Budapest Sportarénában, a Dream Theater Celebrating 20 years of scenes from a Memory koncertjén?

20 év, te jó ég! 2000 július 19-én a PeCsában voltam először koncertjükön, az (akkori) új lemez azonnal a kedvencem lett és azóta is az. Ezért különösen örültem, mikor megtudtam, hogy a február 8.-i koncert különleges lesz. Nem csak az új lemezről játszanak majd, de ezt a régi lemezt is előadják.

Izgalommal és várakozással telve érkeztünk a koncertre. Vajon milyenek lesznek? Sikerül-e visszahozni azt a régi hangulatot? Én leginkább Mike Manginira voltam kíváncsi, lesz-e olyan jó, mint annak idején Mike Portnoy?

Nos, a közönség már korán gyülekezett és elég vegyes volt. 10 éves gyerekektől kezdve a 60 évesekig minden korosztály képviseltette magát, de a többség mégiscsak 30 és 50 közöttiekből állt.

Pontban 8 órakor kezdtek. Végül is egy három órás koncertet nem nagyon lehet késve indítani. Az elején viszont kicsit megijedtem. A hangzás kicsit szétesett volt, mintha nem találták volna sem magukat, sem egymást. Aztán menet közben állítottak a gitár-, a szintetizátor- és szerintem az énekes hangzásán is, ami kifejezetten jót tett az egésznek. Úgyhogy az első 3/4 órát vehettük "bemelegítésnek" (persze, örülnék, ha én is képes lennék így bemelegíteni), ami alatt új számokat játszottak. Ezután következett 20 perc szünet. És végre 9:20-kor a sokak által várva várt Scenes from a Memory. A reakciókból ítélve a többség ezért jött. A közönség azonnal felébredt és a zenekar is, talán épp a közönség hatására. És a vége felé már úgy tűnt, hogy élvezik is a játékot. LaBrie azt is elmondta a számok között, hogy már egy éve folyamatosan turnéznak, ami azért elég kemény lehet. Azt is elmondta, hogy a menedzserük sokat segít ennek a menetnek az élvezhetőbbé tételében. Az a pillanat, pedig, amikor LaBrie arra kérte a közönséget, hogy vegyék elő a telefonjukat és világítsanak vele dal közben, az est csúcspontja volt. Erről felvételt is készített a színpadról.

Igaz, hogy a PeCsában tartott koncert hangulatát nem sikerült visszahozni. De akkor még mindenki 20 évvel fiatalabb volt és a helyszín is más feelinget adott hozzá. Ettől függetlenül, ha az apró döccenésektől eltekintünk jó volt a koncert. Örülök, hogy elmentem.

És emlékül hoztam pár képet is az eseményről hangulatidézéshez:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dream Theater, Budapest, 2020 február 8.

Barti Magdolna (Látszol) (@barti_magdolna) által megosztott bejegyzés,

 A 2000 július 19.-i listát PeCsában játszott dalok listáját itt találod: Metropolis Pt. 2: Scenes From a Memory

Az én kedvenc dalom pedig ez:

Nekem azért Portnoy hiányzott a dobok mögül.

De, hogy egy kicsit a képekről is legyen szó, korábban írtam egy bejegyzést velük kapcsolatban itt is: Ne csak a zenét hallgasd, nézd a képet is!

----------

És Gondolkodj képekben!

Gyere és kövesd az Instagram oldalamat is: Barti Magdolna (Látszol) Instagram

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr3715428292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy Hill 2020.02.13. 10:49:44

De jó lett volna ott lenni; kicsit irigyellek! Viszont pár éve megvolt egy hasonló feeling, amikor az Images And Words-öt tudtam végigénekelni James-szel; az odacsapott... :-) Az új album is jó (nekem minden másidik tetszik, szóval pl. a "Dream Theater" vagy a "Black Clouds" is), szóval egy szuper este lehetett! Több ilyet! :-)

BartiMagdolna 2020.02.13. 11:13:25

@Billy Hill: :) Igen, szuper volt. És nem olyan sokára újabb jubileum. A Six Degrees of Inner Turbulence két év múlva. Én is remélem, hogy lesz még hasonló alkalom.
süti beállítások módosítása