gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

6 játék tabletre, telefonra

2020. március 16. - BartiMagdolna

Arra gondoltam, hogy ma olyan játékokról írok, amiket mi itthon vagy várakozás közben is szoktunk játszani. Ami fontos bennük, hogy még az egyszemélyes játékokat is lehet ketten együtt. Nem újak, de talán érdemes lehet őket letölteni.

bartimagdolna_jatekapp.jpg

Candy Crush Saga: ez egy cukorkagyűjtögetős játék (nem egy új találmány), de elég hangulatos és a haladással egyre több izgalmas új "íz" kerül a pályára.

Egyébként most, hogy a ehhez a bejegyzéshez kerestem videót, megtaláltam a hivatalos intrót is, ahol értelmet nyertek számomra a játékban hallható hangok és testet öltöttek a szereplők is:


Minecraft: ezt a játékot szerintem mindenki ismeri vagy legalább hallott róla. Tudom, ez fizetős, de felhasználónként néhány ezer forintért letölthető. Ami nagyon jó benne, hogy multiplayer funkcióval bír, tehát hálózaton keresztül többen is játszhatjuk egyszerre. A bátrabbak szerverre is csatlakozhatnak, ahol más országból kapcsolódókkal is együtt játszhatnak. Bár az igaz, hogy az "arc és név nélküliség" itt is tudd "meglepetéseket" okozni, ugyanúgy, mint máshol is az online világban. Lehet békés és túlélő módot is választani. Én sokáig csak a békés módban próbáltam, de be kellett lássam, hogy az Ender Sárkányt legyőzni izgalmas feladat, még akkor is, ha sajnáltam szegényt. De egész városokat építeni sem piskóta.

Ink.Inc: ez a játék inkább a rajzolni szerető embereknek jelenthet kikapcsolódást. Egy tetkós szalonba jönnek különböző emberek tetováltatni. A minták pedig egyre nehezebbek. Ami még viccesebbé teszi az egészet, hogy rezeg a tablet is, miközben rajzolsz.

Creative Movie Maker for Kids +4: ezzel az alkalmazással animációkat, akár saját meséket is lehet készíteni. A felhasználható hátterek és karakterek, zenék felhasználásával leginkább. De azért minimális módon bele is lehet rajzolni vagy saját háttérképet is lehet használni. Nekünk még saját hangot is sikerült felvenni hozzá (teljesen véletlenül). Így a karakterek akár beszélhetnek is mese közben. Egyszerű a használata. Csak néhány ötlet és fantázia kell hozzá.

Draw car: nagyon vicces és izgalmas játék egy picit nagyobbaknak már. Neked kell megrajzolnod az autó alakját, testét (csíkját) és ezt menet közben változtatni is kell vagy legalábbis célszerű, mert nem minden alakkal lehet az egész pályán végigmenni és múlhat rajta a sebesség is. Ez utóbbi pedig, egy verseny esetében nem egy utolsó szempont. A bónuszpályánál is érdemes jól megválasztani a formát, hogy minél több aranyat lehessen gyűjteni.

Hoop stars: ez is verseny. Egy úszógumival úgy kell pattogni, hogy átforduljon a pálya különböző pontjain megjelenő golyón. Ez szerintem az a kategória, amit egyaránt lehet utálni és nagyon szeretni is.

A fenti játékokat mi együtt szoktuk játszani. Vagy felváltva, egymás mellett ülve és egymásért izgulva, miközben nevetünk vagy bosszankodunk. Vagy bele-belenyúlva úgy, hogy hol az egyikünk, hol a másikunk vesz észre jó megoldást (Candy Crash), miközben beszélgetünk is.

A Minecraftnál pedig együtt győzzük le az Ender sárkányt. És ezt akár többen is megtehetik egyszerre.

Győzzük le együtt a "sárkányt"!

------

Most lehet, hogy egy kicsit lasabban fog alakulni, de azért továbbra is 2020 a KÖNYV éve itt a blogon. A témához kapcsolódó blogbejegyzések linkjeit itt találod: 2020 a KÖNYV éve

 

----------

és

Gondolkodj képekben!

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr10015516774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása