gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

Monument Valley I.-II.

2018. július 05. - BartiMagdolna

Olyan 1-1,5 hónapja jelent meg a Monument Valley nevű játék második része. Ennek előszeleként egy hétig ingyenessé tették az első rész letöltését egy hétre az új rész megjelenése előtt. Ekkor találkoztam én is ezzel a játékkal, amit akkor le is töltöttünk. Előtte nem tudtam róla, hogy létezik. Mentségemre szólva, viszonylag új része az érdeklődési körömnek ez a fajta, tabletre, telefonra letölthető játékvilág. Számítógépes verzióban se voltam mindenevő korábban sem.

A hangulata zseniálisan el van találva. A zene és a képi világ összhangja magával ragadja az embert. A szürreális képi világ, az alig formákkal (tulajdonképpen, kockák, téglák, háromszögek, gömbök.), kevés színnel nem a szokásos csillogással teljesen elvarázsol. A játék maga nem az a könnyed kikapcsolódás, hanem némi logikai és térbeli gondolkodást igényel. A főszereplő a kis Ro hercegnő, akit végig kell vezetni a különböző furcsa geometriával működő helyszíneken (Escher grafikáit hozzák elő bennem.). Néha segítsége is van egy oszlopszerű figura képében. Egy idő után pedig az eleinte csak díszelemként károgó varjúk akadályozzák is a haladását. De nem kell ütni, vágni, lőni. Csak gondolkodni.

És a második rész. Anya és kislánya együtt kell végighaladjanak a pályán. Szülőként az előzetest látva, bizony elszorult a torkom egy-két pillanatra. (Pedig, csak egy játék.)

Összegezve, azt gondolom, hogy a képek, a hang és a történet együttes összhangja művészi tökéletességgel van megoldva. Aki szereti az ilyen elvontabb világot, annak ajánlom. Igaz, nem sok pálya van a játékban, így gyorsan a végére lehet érni. Kb. két mozijegy ára a kettő, ami talán nem olyan nagy ár ezért a különleges élményért.

mv_i.jpg

(képek forrása: App Store oldala)

Monument Valley játék weboldala

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr9914066515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása