gondolkodj képekben

L á t s z o l

L á t s z o l

7+1 egyszerű tipp 2019-re is

Ne kövesd el ezeket a hibákat a képek használatánál se

2018. december 31. - BartiMagdolna

zavarohatter.jpg

1. Szép kép. Színes. Van rajta minden. Tetszik. De ez így alkalmatlan a használatra. A legfontosabb üzenet, amit a rá írt szöveggel kellene, hogy átjöjjön, olvashatatlan. Egy hét múlva már te magad sem fogod tudni, mit írtál oda. Most is csak azért tudod, mert te írtad. Így teljesen funkcióját veszti. A kommunikáció értelmetlenné válik. Zavaró háttér helyett válasz egy egyszerűt a szöveg mögé, hogy tisztán olvasható legyen.

olvashatatlann_betu.jpg

2. Ne válassz olvashatatlan betűtípust. Lehet bármilyen szép, tetszetős, izgalmas számodra, ha azt szeretnéd, hogy elolvassák, legyenek könnyen felismerhetőek a betűk. (Persze, ha design szerepet is be kell töltsenek, az teljesen más kategória.)

neaszelere.jpg

3. Óriási hiba, és rengetegen elkövetik, hogy a kép szélére tesznek lényeges dolgokat. NE! Ha csak azért tetted oda, mert máshol nem volt hely, tervezd újra, gondold át még egyszer! Nyomtatásra készített anyagnál se! Ha kifutóban gondolkodsz, akkor tényleg gondolkodj abban, de menj biztosra! A NYOMDA KÖNYÖRTELENÜL ÉS VISSZAVONHATATLANUL VÁG!

komponalj.jpg

4. Komponálj, szerkessz! Legyen jó ránézni a képre, legyen könnyen átlátható. Az elemek kövessék egymást, legyen köztük párbeszéd. A legegyszerűbb talán, ha háromszög kompozícióban gondolkodsz. Így három elemnél nem lesz több, nem lesz túl bonyolult. Könnyű alkalmazni. Ez adhat egy irányt, vezetheti a tekintetet. Irányítja a néző figyelmét.

tavol.jpg

 5. Ne legyen túl nagy távolság az elemek között. Persze, a nagy térnek lehet plusz szerepe, képzőművészek sokszor élnek is ezzel az eszközzel. De egy bejegyzés fotója, vagy egy szórólap esetében csak a lényeg veszik el.

kozel.jpg

 6. Az elemek zavarhatják egymást. Nehezebbé teszi az értelmezést. Kényelmetlen a néző számára.

keszits_sajatot.jpg

 7. Mindenképp ajánlom, hogy készíts sajátot. Ha nem rajzot, akkor fotót. Mert az a tiéd, rajtad kívül más nem használta ezelőtt. Nem olvadsz a milliók által használt stock fotók közé.

ujev.jpg

és tudod...

2019-ben is GONDOLKODJ KÉPEKBEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://latszol.blog.hu/api/trackback/id/tr4614520858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása