Egy újabb receptet hoztam a konyhánkból.
Azt továbbra is szeretném kihangsúlyozni, hogy nem vagyok szakács, sem cukrász. Egyszerűen annyi van, hogy szeretek finomat enni és ha ez otthon jön össze, miért ne osszam meg itt is, képpel illusztrálva a dolgot? Hátha valaki másnak is megtetszik.
Szóval, a mai recept Édes, sült csirke, amihez köretként sült répa-, sült krumpli- és sült céklakockákat tálaltam.
Nézzük, mi is kell hozzá 3 személynek, 1 és fél ebédre :) :
A csirkéhez
- - 1 kg csirkecomb
- - 3-4 evőkanál balzsam ecet
- - 3 evőkanál méz
- - olaj vagy zsír a sütéshez (nem sok)
- - kevés só
- - kevés majoranna
A körethez
- 2-3 szem cékla
- 3-4 nagyobb répa
- 0,5-1 kg krumpli
A csirkét megtisztítjuk. Utána egy lefedhető edénybe kis zsiradékot teszünk, majd bele a csirkét. Enyhén megsózzuk, majorannázuk és hirtelen megpirítjuk mindkét oldalát. Majd kisebb lángon lefedve sütjük tovább. Kb. 10 perc elteltével meglocsoljuk a balzsam ecettel. Időnként forgatva sütjük. Kb. 15 perc múlva rácsurgatjuk a mézet és forgatva lassú tűzön (ne égjen oda a méz), egyébként lefedve puhára sütjük. Mellé megpucolt, kockára vágott krumplit, répát és céklát sütünk. Érdemes a krumplit nagyobbra vágni. Megsütjük mint a hasáb burgonyát olajban, vagy akár tepsiben.
Akár egy kis enyhén sózott kígyóuborka is mehet még mellé.
Jó étvágyat kívánok!
----------
És Gondolkodj képekben!
Gyere és kövesd az Instagram oldalamat is: Barti Magdolna (Látszol) Instagram