Régen volt már itt recept, ezért gondoltam, hozok egy újabbat a konyhánkból. Nem kell semmi extrára gondolni továbbra sem. Ez továbbra is az a kategória, hogy enni kell valamit, de nincs kedvem főzni. (Tulajdonképpen sütni sokkal jobban szeretek.)
Szóval, mondhatnám azt is, hogy ez a következő: "ne pepecselj, csak együnk" kategória.
Nem is ragozom tovább a dolgot, jöjjenek a hozzávalók:
- 30 dkg felkockázott szalonna
- 1kg krumpli
- néhány szelet csirkemellfilé (kb. 1 kg)
- fűszer: só, bors, majoranna vagy rozmaring, néhány gerezd fokhagyma (ez utóbbi elhagyható)
- olívaolaj
- 1 nagyobb golyó mozzarella
- 4-5 db paradicsom
Így készítettem:
A felkockázott szalonnát tettem a tepsi aljára, rá pedig a felkarikázott krumplit. (Ha a krumpli nem elég lédús, akkor szoktam önteni az aljára egy kis vizet is.) A krumplit betakartam a mellfilé szeletekkel. Megfűszereztem. (Akár a tetejére is szórhatunk szalonnát.) Én még locsoltam egy kis olívaolajat is hozzá.
Ezt így letakarva sütöttem 180 °C-on 25-30 percig, azután lefedés nélkül még 10-15 percig.
Mikor elkészült, feldarabolt, összekevert paradicsommal és a mozzarellával tálaltam. A tepsiben sült elég markáns és nehéz lett a szalonna miatt (jó, azért nem egy disznótoros), de a mozzarella a paradicsommal egy könnyű kísérőt adtak hozzá.
Ha kíváncsi vagy a korábbi receptekre, itt találod őket: Tavaszi "dobd össze" kínai, japán beütéssel, Csak sali, Egy sütirecept NEM csak húsvétra
----------
és tudod:
Gondolkodj képekben!
Gyere és kövesd az Instagram oldalamat is: Barti Magdolna (Látszol) Instagram és nézd meg az IGTv-n a rövid videóimat. Még van mit rajtuk fejleszteni, de így is találhattok benne hasznos dolgokat.